Uniqa má od mája nového generálneho riaditeľa, stal sa ním Rastislav Havran

Ekonomika Poisťovníctvo

5.3.2023 (SITA.sk) – Novým generálnym riaditeľom spoločnosti Uniqa v Českej republike a na Slovensku bude od mája Rastislav Havran. Doterajší šéf Martin Žáček odstúpi zo svojej pozície podľa vyjadrení firmy k 30. aprílu na základe vzájomnej dohody. Pôsobiť bude ďalej ako poradca v rámci Uniqa Insurance Group. V skupine Uniqa bol takmer 30 rokov, z toho štrnásť rokov ako generálny riaditeľ v Čechách a deväť na Slovensku.

Rastislav Havran je so skupinou Uniqa spojený od roku 2006, kedy sa po ukončení vysokej školy zapojil do trainee programu. Odvtedy sa podieľal na mnohých projektoch v regióne strednej a východnej Európy. Od roku 2016 je Rastislav Havran členom predstavenstva Uniqa v Českej republike a na Slovensku so zodpovednosťou za IT a Operations.

Uniqa poisťovňa je univerzálna poisťovňa poskytujúca široké spektrum poistných produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia. Pôsobí na slovenskom poistnom trhu od roku 1990, keď vznikla pod názvom Poisťovňa Otčina. V roku 2001 sa na základe rozhodnutia koncernu Uniqa Group zmenilo obchodné meno na Uniqa poisťovňa. V roku 2021 začala firma na Slovensku fungovať už len ako pobočka, a to pod názvom Uniqa pojišťovna, pobočka poisťovne z iného členského štátu.

Viac k témam: Generálny riaditeľ
Zdroj: SITA.sk – Uniqa má od mája nového generálneho riaditeľa, stal sa ním Rastislav Havran © SITA Všetky práva vyhradené.