Tesla má už 250-tisíc predbežných objednávok na pickup Cybertruck, oznámil Musk

Automobilový priemyseľ Ekonomika

27.11.2019 (Webnoviny.sk) – Generálny riaditeľ automobilky Tesla Elon Musk informoval, že jeho firma získala už 250 tisíc predbežných objednávok na elektrický pickup Cybertruck. Musk na Twitteri napísal „250 tisíc„, čím podľa svojich predošlých správ na mikroblogovacej sieti naznačil, že ide o počet „objednávok„, ktoré firma doteraz dostala od potenciálnych zákazníkov.

Avšak automobilka zatiaľ prijíma iba predbežné objednávky na Cybertruck, za ktoré je poplatok v sume 100 USD. Podľa firmy tieto predbežné objednávky sa v skutočnosti nepovažujú za depozity na nákup vozidla, ktorého cena bude od 39 900 USD. Informuje o tom portál cnbc.com.

Šéf Tesly sa pre svoje správy na Twitteri v minulosti dostal do problémov. Americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) vlani uložila Muskovi aj jeho firme pokuty v sume 20 mil. USD preto, že na Twitteri tvrdil, že uvažuje o zmene Tesly na súkromne vlastnenú firmu, pričom má „Financovanie zabezpečené“ na odkúpenie akcií pri cene 420 USD za kus.

(1 EUR = 1,102 USD)

Viac k témam: Cybertruck
Zdroj: Webnoviny.sk – Tesla má už 250-tisíc predbežných objednávok na pickup Cybertruck, oznámil Musk © SITA Všetky práva vyhradené.