Sulíkovo ministerstvo tretie kolo dotácií na nájomné ešte nespustí, podnikatelia si budú musieť počkať

Ekonomika

30.11.2021 (Webnoviny.sk) – Podnikatelia si na spustenie tretieho kola dotácií na nájomné budú musieť ešte chvíľu počkať.

Ministerstvo hospodárstva SR totiž čaká na schválenie schémy de minimis zo strany Protimonopolného úradu SR a taktiež na predĺženie Covid schémy zo strany Európskej komisie, ktorá je platná do konca tohto roka. Kedy sa tak stane, rezort nespresnil.

Rovnaký postup ako cez druhú vlnu

„Ihneď po schválení potrebných náležitostí je ministerstvo pripravené spustiť dotácie na nájomné,“ uviedla pre agentúru SITA jeho hovorkyňa Katarína Matejková.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Postup bude pritom rovnaký ako počas druhej vlny. Minister hospodárstva Richard Sulík po poslednom rokovaní vlády informoval, že od decembra opätovne umožní podnikateľom žiadať o dotácie na nájomné. Výzva by mala platiť spätne na celé obdobie, kedy boli vplyvom tretej vlny zatvorené prevádzky.

Nárok na dotácie mali aj obmedzené prevádzky

Podľa posledných údajov vyplatil štát v rámci dotácií na nájomné takmer 134 miliónov eur. Podniky mohli o pomoc žiadať v dvoch vlnách.

Nárok na dotáciu na nájomné mali počas druhej vlny pandémie nielen podnikatelia, ktorí mali z dôvodu štátom prijatých opatrení zatvorené, ale aj tí, ktorí mali obmedzené prevádzky. Podobne ako pri prvej vlne, aj tentoraz boli oprávnenými žiadateľmi nájomcovia, ktorí o peniaze žiadali prostredníctvom prenajímateľa.

Viac k témam: COVID-19, Dotácie na nájomné, Ekonomické dopady koronavírusu, Podnikatelia
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíkovo ministerstvo tretie kolo dotácií na nájomné ešte nespustí, podnikatelia si budú musieť počkať © SITA Všetky práva vyhradené.