Sulíkovo ministerstvo kontroluje schválené dotácie na nájomné, počas pandémie vyplatilo vyše 88 miliónov eur

Ekonomika

29.4.2021 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo hospodárstva SR už v rámci prvej a druhej vlny pandémie vyplatilo 54 062 žiadostí o dotácie na nájomné v celkovej sume 88,6 mil. eur. Rezort zároveň podľa zverejnenej tlačovej správy pokračuje v kontrole doteraz poskytnutých dotácií. Okrem medializovaných podnetov preveruje aj množstvo žiadostí po vlastnej línii.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Tieto žiadosti v procese schvaľovania prešli prvotným posudzovaním a všetky, ktoré podmienky splnili, boli schválené. V ďalšom štádiu kontrol dôkladne preverujeme oprávnenosť príjemcov, splnenie podmienok stanovených výzvou, ako aj použitie dotácie v súlade so stanoveným účelom,” vysvetlil minister hospodárstva Richard Sulík.

Oprávnenými príjemcami dotácie sú nájomcovia, ktorí o peniaze žiadajú prostredníctvom prenajímateľa. Dotáciu možno poskytnúť nájomcovi vo výške, v akej bola poskytnutá zľava z nájomného na základe dohody medzi prenajímateľom a nájomcom, najviac však vo výške 50 % nájomného za obdobie sťaženého užívania.

Viac k témam: dotácie na nájomné, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíkovo ministerstvo kontroluje schválené dotácie na nájomné, počas pandémie vyplatilo vyše 88 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.