Sociálne dávky poberá menej Slovákov ako vlani, najviac ich je v okrese Revúca

Ekonomika

23.12.2021 (Webnoviny.sk) – Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi na Slovensku v novembri tohto roka mierne klesol. Sociálne dávky v jedenástom mesiaci tohto roka dostalo 57,8 tisíca osôb. Oproti koncu októbra išlo o pokles o 593 ľudí.

Mierny pokles poberateľov

Medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 3,6 tisíca. Na dávky v hmotnej núdzi bolo v novembri po zohľadnení ostatných členov rodiny celkovo odkázaných 123-tisíc osôb, čo je 2,25 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku.

Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov tak oproti októbru tohto roka klesol o 0,03 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,22 bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najviac dávok v hmotnej núdzi v okrese Revúca

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica. Okres Revúca vykázal 4,8 tisíca ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 12,23 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rimavská Sobota bolo 8,6 tisíca poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 10,25 % z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Gelnica bolo v novembri tohto roka 8,61 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 2,7 tisíca sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí bolo v novembri v piatich bratislavských okresoch a okrese Senec. V okrese Senec bolo v hmotnej núdzi 0,17 % obyvateľov, teda 163 osôb. V piatich bratislavských okresoch bolo na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,17 % po 0,26 % ich obyvateľov, čo predstavovalo od 94 osôb v okrese Bratislava I po 301 ľudí v okrese Bratislava II.

Viac k témam: Dávky v hmotnej núdzi, Sociálne dávky
Zdroj: Webnoviny.sk – Sociálne dávky poberá menej Slovákov ako vlani, najviac ich je v okrese Revúca © SITA Všetky práva vyhradené.