Sociálna poisťovňa zverejnila čestné vyhlásenie, SZČO a zamestnávatelia môžu žiadať o odklad poistného

Ekonomika

1.3.2022 (Webnoviny.sk) – Sociálna poisťovňa zverejnila formulár čestného vyhlásenia, ktorým zamestnávatelia a samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) môžu žiadať o odklad splatnosti poistného za február 2022. Lehota splatnosti sa im tak predĺži do 30. júna 2025. Poisťovňa o tom informovala v tlačovej správe.

Odložiť si úhradu poistného môžu zamestnávatelia a SZČO, ktorí vykazujú pokles čistého obratu alebo pokles príjmov z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti o 40 percent a viac.

„Predĺženie lehoty na zaplatenie poistného za február 2022 platí pre povinne nemocensky a povinne dôchodkovo poistenú SZČO a pre zamestnávateľa za časť poistného za zamestnávateľa, nie za zamestnanca,“ spresnila poisťovňa.

Sociálna poisťovňa odporúča využiť elektronický formulár, ktorý zabezpečí rýchlu spätnú väzbu o zapracovaní predĺženej splatnosti poistného. V nevyhnutnom prípade je možné využiť aj listinnú podobu formulára, ktorú treba doručiť do príslušnej pobočky Sociálnej poisťovne.

Viac k témam: SZČO, Zamestnávatelia
Zdroj: Webnoviny.sk – Sociálna poisťovňa zverejnila čestné vyhlásenie, SZČO a zamestnávatelia môžu žiadať o odklad poistného © SITA Všetky práva vyhradené.