Sieť rýchleho občerstvenia McDonald’s zatvorí svoje prevádzky v Rusku, zamestnancom bude platiť aj naďalej

Ekonomika

8.3.2022 (Webnoviny.sk) – Americká sieť rýchleho občerstvenia McDonald’s dočasne zatvorí všetkých svojich 850 reštaurácií v Rusku. Reaguje tak na ruskú inváziu na Ukrajinu.

Spoločnosť v utorok uviedla, že bude naďalej platiť jej 62-tisíc zamestnancov v Rusku, ktorí dali „srdce a dušu do našej značky McDonald’s“. Dočasne zatvoril McDonald’s aj svojich 100 reštaurácií na Ukrajine, kde tiež pokračuje v platení zamestnancom.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Prezident a generálny riaditeľ McDonald’s Chris Kempczinski v otvorenom liste zamestnancom uviedol, že dočasné zatvorenie reštaurácií je správna vec.

„Naše hodnoty neznamenajú, že môžeme ignorovať zbytočné ľudské utrpenie, ktoré sa odohráva na Ukrajine,“ uviedol. Ako tiež skonštatoval, je nemožné povedať, kedy budú môcť reštaurácie znova otvoriť.

McDonald’s, rovnako ako ďalšie spoločnosti ako Coca-Cola a PepsiCo, čelil rastúcemu tlaku, aby sa stiahol z Ruska. Na protest proti invázii zastavilo svoje operácie v Rusku mnoho zahraničných spoločností.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Sieť rýchleho občerstvenia McDonald’s zatvorí svoje prevádzky v Rusku, zamestnancom bude platiť aj naďalej © SITA Všetky práva vyhradené.