Režim OTP na pracoviskách pokračuje, vláda rozhodla o predĺžení testovania vo firmách

Ekonomika

30.12.2021 (Webnoviny.sk) – Firmy budú svojich zamestnancov testovať aj v januári budúceho roku. Na štvrtkovom online rokovaní o tom rozhodla vláda. Na pracoviskách tak budú môcť byť aj naďalej len zamestnanci, ktorí sú zaočkovaní, prekonali ochorenie COVID – 19 alebo sú otestovaní.

Pôvodne malo testovanie vo firmách trvať päť týždňov a končiť na prelome rokov. Ako po rokovaní kabinetu informovalo Ministerstvo hospodárstva SR, prípadné ďalšie predĺženie bude závisieť od vývoja pandemickej situácie na Slovensku.

Viac o téme: Koronavírus

Štát bude náklady na antigénový test kompenzovať po novom 4 eurami na zamestnanca, ďalšie euro pôjde na náklady spojené s testovaním,“ dodal rezort v tlačovej správe. O finančnú náhradu bude žiadať zamestnávateľ ministerstvo vo februári budúceho roka za všetky vykonané samotestovania jednorazovo.

Tak ako doteraz, budú zároveň zamestnávatelia povinní zabezpečiť dostatočný počet antigénových samotestov ako aj vhodný priestor na testovanie. Výsledky testov nesmú byť staršie ako sedem dní, môže ísť aj o výsledok antigénového samotestu z nosa pod dohľadom autorizovanej osoby a rovnako tak o testy z mobilných odberových miest, a to antigénové, LAMP a PCR testy.

Viac k témam: Antigénové testovanie, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Režim OTP na pracoviskách pokračuje, vláda rozhodla o predĺžení testovania vo firmách © SITA Všetky práva vyhradené.