Remišovej ministerstvo podporí zelenšie a zdravšie mestá, vyčlenilo pre ne milióny eur

Ekonomika

3.1.2022 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) vyčlenilo 13 miliónov eur pre zelenšie a zdravšie mestá. V roku 2021 vyčlenili na podporu verejnej zelene 30 miliónov eur. Informuje o tom ministerstvo v tlačovej správe.

„Teší ma, že v uplynulom roku sme mohli vyčleniť spolu viac ako 30 miliónov eur na projekty, vďaka ktorým sa naše mestá stanú zelenšie, zdravšie a príjemnejšie na život. Tak ako v marcovej výzve, aj tento raz budú môcť mestá vďaka eurofondom vybudovať a obnovovať svoje mestské parky, zelené protihlukové steny alebo tiež revitalizovať zelené vnútrobloky na sídliskách,“ uviedla vicepremiérka a ministerka regionálneho rozvoja Veronika Remišová (Za ľudí).

Projekty môžu byť plánované pre verejné priestory, ako aj pre školské a športové areály, areály nemocníc, botanických a zoologických záhrad. O podporu sa môžu uchádzať obce a mestá, kraje, organizácie štátnej správy, vysoké školy, mimovládne organizácie a spoločenstvá vlastníkov bytov a nebytových priestorov, Národná diaľničná spoločnosť a Slovenská správa ciest. Výzva je zverejnená na webovej stránke ministerstva.

Viac k témam: Eurofondy, verejná zeleň
Zdroj: Webnoviny.sk – Remišovej ministerstvo podporí zelenšie a zdravšie mestá, vyčlenilo pre ne milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.