Rekreačné poukazy nebudú zdanené, vyhlásilo hnutie Sme rodina

Ekonomika

4.11.2020 (Webnoviny.sk) – Rekreačné poukazy sa zdaňovať nebudú. Hnutie Sme rodina prostredníctvom sociálnych sietí informovala, že už o tom rozhodol aj vládny kabinet. Proti zdaneniu rekreačných poukazov sa mal na rokovaní vlády postaviť minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak a šéf rezortu dopravy a výstavby Andrej Doležal.

Proti poslaneckému návrhu novely zákona o dani z príjmov, ktorý má zaviesť odvody a zdanenie rekreačných poukazov od januára 2021, sa vyjadrilo v posledných dňoch viacero organizácií vrátane Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR. Podľa asociácie, plánované zdanenie rekreačného poukazu by problémy firiem ešte viac prehĺbili a boli by aj proti zamestnancom.

O návrhu novely zákona o dani z príjmov, ktorá okrem iného má zaviesť aj zdanenie rekreačných poukazov, bude parlament v druhom čítaní rokovať až na ďalšej schôdzi. Tá sa má začať koncom novembra tohto roka.

O tento krok v parlamente požiadal podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO). Zdôvodnil to žiadosťou ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO) a dohodou všetkých štyroch koaličných poslaneckých klubov.

Viac k témam: rekreačné poukazy
Zdroj: Webnoviny.sk – Rekreačné poukazy nebudú zdanené, vyhlásilo hnutie Sme rodina © SITA Všetky práva vyhradené.