Reálna spotreba domácností v eurozóne aj v celej Únii v treťom kvartáli minulého roka stúpla, ukázali čísla Eurostatu

Ekonomika

27.1.2023 (Webnoviny.sk) – Reálna spotreba domácností v eurozóne na jedného člena v treťom štvrťroku 2022 medzikvartálne stúpla o 0,5 percenta po tom, ako v predošlom štvrťroku vzrástla tiež o 0,5 percenta.

Reálne príjmy domácností v eurozóne na jedného člena sa v treťom štvrťroku 2022 medzikvartálne zvýšili o 0,4 percenta po poklese o 0,7 percenta v druhom štvrťroku. Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

V rámci celej Európskej únie (EÚ) reálna spotreba domácností na jedného člena v treťom štvrťroku vlaňajška medzikvartálne stúpla o 0,7 percenta po raste o 0,4 percenta v predchádzajúcom štvrťroku.

Reálne príjmy domácností v EÚ počas júla až septembra 2022 posilnili o 0,1 percenta po tom, ako v druhom štvrťroku 2022 klesli o 1,1 percenta.

Miera úspor domácností v eurozóne počas júla až septembra minulého roka medzikvartálne oslabila o 0,2 percentuálneho bodu (pb) a v rámci celej Európskej únie sa znížila o 0,6 pb.

Viac k témam: Eurozóna, spotreba domácností
Zdroj: Webnoviny.sk – Reálna spotreba domácností v eurozóne aj v celej Únii v treťom kvartáli minulého roka stúpla, ukázali čísla Eurostatu © SITA Všetky práva vyhradené.