Putin oznámil koniec ekonomických obmedzení v Rusku, chce udržať pracovné miesta

Ekonomika

11.5.2020 (Webnoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin oznámil koniec ekonomických obmedzení, poznamenal však, že niektoré reštrikcie ostanú v platnosti. Putin v pondelňajšom prejave k národu vysielanom v televízii povedal, že bude na regionálnych gubernátoroch, aby rozhodli, ktoré priemyselné továrne môžu od utorka opäť otvoriť svoje brány.

Zdôraznil pritom, že je nevyhnutné udržať pracovné miesta a ekonomiku v chode, zamestnanci musia však dodržiavať prísne hygienické pravidlá.

Viac o téme: Koronavírus

Putin nariadil čiastočné uzavretie ekonomiky koncom marca, hoci niektoré kľúčové priemyselné fabriky a niektoré ďalšie sektory mohli fungovať aj naďalej. Väčšina Rusov musela ostať doma, pričom povolené boli len návštevy blízkych obchodov, lekární a lekárov.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Moskva povolí otvorenie všetkých priemyselných podnikov a stavenísk od utorka, povedal Putin. Iné obchody ako potraviny, kaderníctva, autopredajne a väčšina ďalších firiem v sektore služieb ostanú naďalej zatvorené.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus COVID-19 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin oznámil koniec ekonomických obmedzení v Rusku, chce udržať pracovné miesta © SITA Všetky práva vyhradené.