Prepúšťanie v USA sa zrejme spomaľuje, v krajine pribudlo menej ako milión nových nezamestnaných

Ekonomika

13.8.2020 (Webnoviny.sk) – Počet nových žiadateľov o dávky v nezamestnanosti v USA minulý týždeň klesol pod hranicu 1 mil. prvýkrát odvtedy, ako sa pred piatimi mesiacmi zintenzívnila pandémia koronavírusu.

Viac o téme: Koronavírus

Americké ministerstvo práce vo štvrtok informovalo, že počet nových nezamestnaných v krajine sa znížil už druhýkrát v rade, a to na 963-tis. z úrovne 1,2 mil. v predchádzajúcom týždni.

Pokles počtu nových žiadateľov o štátnu podporu v nezamestnanosti naznačuje, že prepúšťanie zamestnancov v ekonomike USA sa spomaľuje.

Minulotýždňový počet nových nezamestnaných je však stále nad úrovňou 700-tis., ktorá bola historickým rekordom v období pred pandémiou. Minulý týždeň klesol aj celkový počet Američanov poberajúcich štátnu podporu na 15,5 mil. z úrovne 16,1 mil. v predošlom týždni.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, koronakríza, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v USA, nezamestnanosť, podpora v nezamestnanosti, prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Prepúšťanie v USA sa zrejme spomaľuje, v krajine pribudlo menej ako milión nových nezamestnaných © SITA Všetky práva vyhradené.