Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku presiahol sedemdesiattisíc, najviac z nich je Ukrajincov

Ekonomika

25.4.2022 (Webnoviny.sk) – Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku v marci tohto roka stúpol. V minulom mesiaci na Slovensku pracovalo 72,6 tisíca cudzincov, čo bolo o 3,2 tisíca osôb viac ako vo februári tohto roka. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Ukrajincov pribudlo

Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú Ukrajinci. V minulom mesiaci ich na slovenskom trhu práce pribudlo 2,9 tisíca, čím celkový počet Ukrajincov pracujúcich u nás stúpol na 22,6 tisíca. Počet Srbov pracujúcich na Slovensku sa minulý mesiac znížil o 31 osôb na 9,3 tisíca.

Spomedzi občanov z krajín Európskej únie bolo na Slovensku najviac Rumunov, ktorých u nás pracovalo 7,2 tisíca, nasledovali Česi so 6,1 tisíca pracovníkmi a na treťom mieste boli Maďari, ktorých za prácou na Slovensko prišlo 5,2 tisíca.

Trnava je druhá voľba

Traja z desiatich cudzincov na Slovensku pracovali ku koncu marca tohto roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 22,9 tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 4,9 tisíca zamestnaných cudzincov.

Úrad práce v Malackách vykázal 1,7 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len 15 cudzích štátnych príslušníkov pracovalo na konci marca v okrese Medzilaborce.

Viac k témam: Cudzinci, Trh práce, Zamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku presiahol sedemdesiattisíc, najviac z nich je Ukrajincov © SITA Všetky práva vyhradené.