Nitriansky Jaguar Land Rover analyzuje podmienky testovania vo vlastnej réžii

Automobilový priemyseľ Ekonomika

27.10.2020 (Webnoviny.sk) – Nitriansky Jaguar Land Rover aktuálne zisťuje, či sa dajú podmienky realizovania testovania vo vlastnej réžii stanovené štátom v požadovanom rozsahu a časovom rámci realizovať.

Viac o téme: Koronavírus

Ako pre agentúru SITA potvrdila manažérka pre firemné záležitosti automobilky Miroslava Remenárová, minulý týždeň kontaktovali príslušné orgány, aby ich informovali, že by radi poskytli súčinnosť pri celonárodnom testovaní.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

„Takáto súčinnosť by zahŕňala napríklad preplánovanie pracovných činností či organizáciu našich zamestnancov pre testovanie na určenom mieste, ktorým mohlo byť napríklad vonkajšie parkovisko v areáli Strategického parku, kde pôsobia spoločnosti, zamestnávajúce dokopy približne 6 000 ľudí,“ priblížila Remenárová. Zároveň dodala, že zamestnancov budú vyzývať k aktívnej účasti na testovaní.

Štát umožnil firmám nad 4 000 zamestnancov, aby urobili testovanie v rámci celoplošného testovania, vo vlastnej réžii. Poskytne im na to registračne formuláre, ale aj samotné antigénové testy. Minister obrany Jaroslav Naď v pondelok upresnil, že tento limit neznamená, že uvedený počet pracovníkov musí mať jedna konkrétna fabrika, môže ísť aj o celý priemyselný park. Ak by limit znížili, stratili by podľa jeho slov kontrolu nad celým procesom testovania.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Nitriansky Jaguar Land Rover analyzuje podmienky testovania vo vlastnej réžii © SITA Všetky práva vyhradené.