Nitriansky Jaguar čaká druhé kolo testovania zamestnancov, rozhodne o prerušení výroby

Automobilový priemyseľ Ekonomika

4.1.2021 (Webnoviny.sk) – Nitriansky Jaguar Land Rover zatiaľ v súvislosti s nepriaznivou epidemiologickou situáciou v Nitre a okolí nehovorí o prerušení výroby, avizuje však ďalšie testovanie svojich zamestnancov. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedla manažérka automobilky pre firemné vzťahy Miroslava Remenárová, situáciu monitorujú a sú v úzkom kontakte s predstaviteľmi mesta, ako aj s regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

„Sme pripravení urobiť všetko, čo je to v našich silách, pre ochranu zdravia našich zamestnancov, spolupracovníkov a ich rodín,“ doplnila.

Závod čaká druhé kolo testovania

Od pondelka 4. januára pritom fabrika beží v mimoriadne sprísnenom režime, keď napríklad po koncoročnom sprísnení podmienok platí povinnosť práce z domu pre všetky pracovné pozície, ktorých prítomnosť v závode nie je priamo potrebná pre výrobu automobilov.

Viac o téme: Koronavírus

Remenárová zároveň pripomenula, že 28. decembra uskutočnil Jaguar Land Rover dobrovoľné testovanie zamestnancov a dodávateľov. „Druhé kolo organizujeme tento štvrtok a piatok,“ dodala.

Najhorší okres na Slovensku

Okresný krízový štáb v Nitre žiada podľa zverejnených informácií obmedzenie činnosti čo najväčšieho počtu výrobných prevádzok v okrese, testovanie zamestnancov podnikov a obmedzenie počtu zákazníkov v obchodoch tak, aby na jedného pripadalo 25 metrov štvorcových plochy. Zatvorené majú byť aj materské školy v regióne, fungovať by mali len pre deti zamestnancov z kritickej infraštruktúry.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Situácia v Nitre je naďalej kritická. Počet nakazených nám stúpa, za posledných sedem dní sme najhorším okresom na Slovensku,“ povedal primátor Nitry Marek Hattas. Nitra sa podľa neho pripravuje na celoplošné testovanie, ktoré má byť v piatok, sobotu a v nedeľu. Testovanie sa má uskutočniť nielen v meste, ale aj v obciach okresu Nitra.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, odstávka výroby, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Nitriansky Jaguar čaká druhé kolo testovania zamestnancov, rozhodne o prerušení výroby © SITA Všetky práva vyhradené.