Na Slovensku je iba jeden okres s nezamestnanosťou nad 20 percent

Ekonomika

25.4.2022 (Webnoviny.sk) – Okres Rimavská Sobota zostal aj v marci jediným okresom, v ktorom miera evidovanej nezamestnanosti presahuje 20 percent.

Medzimesačne pritom klesla o 0,17 percentuálneho bodu na 20,22 percenta. Druhú najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti mal minulý mesiac okres Revúca, a to 18,18 percenta. Oproti februáru išlo o pokles o 0,31 percentuálneho bodu.

Do trojice okresov s najvyššou nezamestnanosťou sa zaradil okres Kežmarok. V tomto okrese sa miera evidovanej nezamestnanosti znížila o 0,34 percentuálneho bodu na 17,35 percenta.

Najmenej nezamestnaných v Bratislave

Nad úrovňou 15 percent bola miera nezamestnanosti aj v okresoch Vranov nad Topľou, Sabinov, Rožňava a Sobrance. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Miera evidovanej nezamestnanosti v minulom mesiaci klesla v 74 okresoch a vzrástla v 5 okresoch. Nezamestnanosť pritom najviac medzimesačne stúpla v okrese Sabinov a to o 0,18 percentuálneho bodu.

Najviac sa nezamestnanosť oproti februáru tohto znížila v okrese Bratislava V, o 0,51 percentuálneho bodu. Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci minulého mesiaca práve v piatom bratislavskom okrese.

Okresy s nezamestnanosťou do troch percent

Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 2,82 percenta disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce. Nasledovali okresy Ilava, Trenčín, Piešťany a Hlohovec.

V okrese Ilava miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla 2,87 percenta, v okrese Trenčín 2,88 percenta, v okrese Piešťany 2,94 percenta a v okrese Hlohovec 2,99 percenta.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku v marci medzimesačne klesla o 0,19 percentuálneho bodu na 6,67 percenta. Celková miera nezamestnanosti sa oproti februáru tohto roka znížila taktiež o 0,19 percentuálneho bodu, a to na 7,29 percenta.

Počet disponibilných uchádzačov o zamestnanie, teda pripravených ihneď nastúpiť do práce, v treťom mesiaci tohto roka medzimesačne klesol o 5,1-tisíca na takmer 180,3-tisíca.

Viac k témam: Miera nezamestnanosti, Nezamestnanosť, Nezamestnanosť v SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Slovensku je iba jeden okres s nezamestnanosťou nad 20 percent © SITA Všetky práva vyhradené.