Miera nezamestnanosti presahuje v okrese Rimavská Sobota 20 percent, najnižšia bola v okrese Trenčín

Ekonomika

22.5.2022 (Webnoviny.sk) – Okres Rimavská Sobota zostal aj v apríli jediným okresom, v ktorom miera evidovanej nezamestnanosti presahuje 20 percent. Medzimesačne pritom klesla o 0,05 percentuálneho bodu na 20,17 percenta.

Druhú najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti mal minulý mesiac okres Revúca, a to 18,21 percenta. Oproti marcu išlo o nárast o 0,03 percentuálneho bodu.

Nezamestnanosť klesla v 64 okresoch

Do trojice okresov s najvyššou nezamestnanosťou sa zaradil okres Kežmarok. V tomto okrese sa miera evidovanej nezamestnanosti zvýšila o 0,26 percentuálneho bodu na 17,61 percenta.

Nad úrovňou 15 percent bola miera nezamestnanosti aj v okresoch Vranov nad Topľou, Sabinov a Rožňava. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Miera evidovanej nezamestnanosti v minulom mesiaci klesla v 64 okresoch, vzrástla v 14 okresoch a v jednom okrese sa jej výška nezmenila.

Nezamestnanosť pritom najviac medzimesačne stúpla v okrese Medzilaborce, a to o 0,47 percentuálneho bodu. Najviac sa nezamestnanosť oproti marcu tohto znížila v okrese Michalovce, o 0,56 percentuálneho bodu.

Ubudlo vyše tritisíc nezamestnaných

Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci minulého mesiaca v okrese Trenčín. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 2,65 percenta disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce.

Nasledovali okresy Bratislava V, Ilava, Hlohovec a Piešťany. V okrese Bratislava V miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla 2,73 percenta, v okrese Ilava 2,74 percenta, v okrese Hlohovec 2,92 percenta a v okrese Piešťany 2,94 percenta.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku v apríli medzimesačne klesla o 0,13 percentuálneho bodu na 6,64 percenta. Celková miera nezamestnanosti sa oproti marcu tohto roka znížila taktiež o 0,13 percentuálneho bodu, a to na 7,16 percenta.

Počet disponibilných uchádzačov o zamestnanie, teda pripravených ihneď nastúpiť do práce, vo štvrtom mesiaci tohto roka medzimesačne klesol o 3,7 tisíca na 176,5 tisíca.

Viac k témam: Miera nezamestnanosti, Nezamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Miera nezamestnanosti presahuje v okrese Rimavská Sobota 20 percent, najnižšia bola v okrese Trenčín © SITA Všetky práva vyhradené.