Lufthansa ohlásila hromadné prepúšťanie, zruší 22-tisíc pracovných miest

Ekonomika

11.6.2020 (Webnoviny.sk) – Letecký prepravca Lufthansa zruší zhruba 22-tisíc pracovných miest, z toho polovicu v Nemecku. Spoločnosť o tom informovala vo štvrtok. Krok je súčasťou úsporných opatrení, ktorými aerolinky reagujú na prepad leteckej dopravy v čase pandémie koronavírusu.

Hromadné prepúšťanie

O podmienkach prepúšťania bude Lufthansa rokovať s odbormi a verí, že dohodu sa podarí uzavrieť do 22. júna. Nemecký vlajkový letecký prepravca zamestnáva na celom svete asi 135-tisíc ľudí, z toho polovicu v Nemecku.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

Minulý mesiac nemecká vláda schválila Lufthanse pomoc v celkovom objeme 9 miliard eur. Štát spoločnosť podporí prostredníctvom tichej účasti, odkúpenia podielov a úverových garancií.

Pomoc musí schváliť Brusel

Plán podlieha schváleniu zo strany Európskej komisie (EK). Lufthansa za prvý kvartál tohto roka vykázala prevádzkovú stratu 1,2 miliardy eur.

Spoločnosť medzitým varovala, že vzhľadom na fakticky úplné ochromenie leteckej prepravy v dôsledku pandémie koronavírusu očakáva v aktuálnom štvrťroku ešte hlbší prepad do červených čísel.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, hromadné prepúšťanie, Koronavírus, letecká doprava, pracovné miesta
Zdroj: Webnoviny.sk – Lufthansa ohlásila hromadné prepúšťanie, zruší 22-tisíc pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.