Koronavírus pripraví o prácu desiatky ďalších ľudí, hromadné prepúšťanie hlásia z Trnavy

Automobilový priemyseľ Ekonomika

20.7.2020 (Webnoviny.sk) – Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Trnave eviduje ďalšie hromadné prepúšťanie v podniku, ktorý sa zaoberá výrobou automobilových dielcov. Spoločnosť, ktorá sídli v priemyselnom parku v blízkosti automobilky, nahlásila úmysel prepustiť 68 zamestnancov.

Prepúšťanie potvrdilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré však spoločnosť nekonkretizovalo. Podľa informácií agentúry SITA ide o výrobcu komponentov pre brzdové a palivové systémy v automobilovom priemysle.

Hromadné prepúšťanie v Trnave už skôr nahlásila aj ďalšia spoločnosť, ktorá podniká v oblasti výroby príslušenstva pre motorové vozidlá. Tam príde o prácu 119 zamestnancov, tento proces bude prebiehať postupne do konca roka 2020. Dôvodom je ukončenie podnikania na Slovensku a odchod zo slovenského trhu.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

V okrese Trnava bola podľa štatistík Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v júni miera evidovanej nezamestnanosti 4,77 percenta, čo je o 0,32 percentuálneho bodu viac ako v máji. Na celom Slovensku stúpla o 0,20 percentuálneho bodu na 7,40 percenta.

O zložitých podmienkach na podnikanie hovorili minulý týždeň na stretnutí s novinármi aj predstavitelia automobilky Groupe PSA Slovakia. Nehovorili však o prepúšťaní, ale o potrebe znižovania výrobných nákladov a zvyšovania konkurencieschopnosti v rámci skupiny, aby získali do Trnavy výrobu nového modelu vozidla, a tým aj prácu na ďalšie obdobie.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, hromadné prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronavírus pripraví o prácu desiatky ďalších ľudí, hromadné prepúšťanie hlásia z Trnavy © SITA Všetky práva vyhradené.