Jaguar Land Rover plánuje rozsiahle prepúšťanie, istej časti zamestnancov sa však nedotkne

Automobilový priemyseľ Ekonomika

18.2.2021 (Webnoviny.sk) – Britská automobilka Jaguar Land Rover zverejnila plán redukcie počtu pracovných miest o približne dvetisíc v priebehu roka. Firma uviedla, že začala úplné prehodnocovanie, keďže sa pripravuje na to, aby sa stala „pružnejšou organizáciou“. Zníženie počtu pracovníkov sa však podľa hovorcu automobilky nedotkne zamestnancov vo výrobe. Informuje o tom portál bbc.com.

Vo vyhlásení, ktoré zverejnila v stredu, spoločnosť Jaguar Land Rover uviedla, že musí dosiahnuť „všetku možnú efektívnosť“. „Musíme zredukovať náklady, aby sme dosiahli štíhlejší základ, ktorý nám umožní čo najefektívnejšie sa transformovať na pružnejšiu organizáciu,“ povedal hovorca. Dodal však, že sa to nedotkne výrobných pracovníkov.

Spoločnosť Jaguar Land Rover pôsobí aj na Slovensku, kde zamestnáva priamo viac ako tritisíc pracovníkov a ďalších viac ako 20-tisíc v rámci dodávateľských reťazcov.

Viac k témam: prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaguar Land Rover plánuje rozsiahle prepúšťanie, istej časti zamestnancov sa však nedotkne © SITA Všetky práva vyhradené.