Hotel Trump International neďaleko od Bieleho domu sa mal predať za 375 miliónov dolárov

Ekonomika

15.11.2021 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Trump Organization sa údajne dohodla na predaji svojho hotela vo Washingtone za 375 miliónov dolárov. Podľa medializovaných informácií sa hotel Trump International premenuje na Waldorf Astoria a bude ho spravovať skupina Hilton, informuje spravodajský portál BBC.

Strata počas Trumpa

Vyšetrovanie v americkom Kongrese minulý mesiac ukázalo, že hotel počas pôsobenia Donalda Trumpa v úrade prezidenta prišiel o viac ako 70 miliónov dolárov (USD). Trumpova spoločnosť otvorila hotel pre verejnosť v septembri 2016.

Trump Organization, ktorá si budovu prenajala na 60 rokov, hľadala kupcu budovy s 263 izbami od roku 2019. Dohoda s investičnou spoločnosťou CGI Merchant Group so sídlom v Miami by mala byť dokončená v prvom štvrťroku budúceho roka, uviedli zdroje denníka The Wall Street Journal a agentúry Bloomberg.

Historická budova

Historická budova Starej pošty má 120 rokov a stojí necelý kilometer od Bieleho domu na Pennsylvania Avenue. Trump Organization získala povolenie na jej prestavbu v roku 2012.

Ako hotel ju otvorili o štyri roky neskôr, iba pár týždňov potom, čo Trump získal nomináciu Republikánskej strany do prezidentských volieb.

Pochybenia popreli

Kongresové vyšetrovanie zistilo, že Trump zrejme „zatajil potenciálny konflikt záujmov“ súvisiaci s vlastníctvom hotela a jeho úlohami ako veriteľa a ručiteľa za pôžičky tretích strán.

Z dokumentov vyplýva, že hotel počas Trumpovho prezidentovania získal 3,7 milióna USD od zahraničných vlád. To by pri priemernej dennej sadzbe stačilo na úhradu platieb za 7 400 prenocovaní.

Trump Organization akékoľvek pochybenie poprela a správu vyšetrovacieho výboru označila za „zavádzajúcu“. Na žiadosť BBC o zaujatie stanoviska Trump Organization ani CGI Merchant Group bezprostredne nereagovali.

Viac k témam: Bloomberg, historická pamiatka, Hotel, Predaj
Zdroj: Webnoviny.sk – Hotel Trump International neďaleko od Bieleho domu sa mal predať za 375 miliónov dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.