Firma Uber bola v treťom kvartáli stratová. Viac sa darilo donáške potravín, než preprave osôb

Ekonomika

6.11.2020 (Webnoviny.sk) – Americká firma Uber, ktorá podniká v preprave osôb prostredníctvom mobilnej aplikácie a v donáške potravín, v treťom kvartáli skončila v strate 1,09 miliardy dolárov.

Viac o téme: Koronavírus

Tržby donáškovej služby za tri mesiace do konca septembra boli vyššie ako tržby alternatívnej taxislužby, čo ukazuje, ako veľmi sa od vypuknutia pandémie zmenilo správanie spotrebiteľov a ako sa firma adaptovala.

Celkové tržby Uberu v treťom štvrťroku medziročne oslabili o 18 percent na sumu 3,13 miliardy dolárov. Tržby za prepravu osôb boli v objeme 1,37 miliardy dolárov, čo bol oproti rovnakému obdobiu minulého roka pokles o 53 percent.

Divízia donášky potravín Uber Eats však vygenerovala príjmy vo výške 1,45 miliardy dolárov, čo bol medziročný rast o 125 percent. Divízia Uber Eats pokračovala v pridávaní reštaurácií do svojej aplikácie a jej partnerstvá s reštauráciami oproti rovnakému obdobiu vlaňajška vzrástli o viac ako 70 percent.

Viac k témam: donáška jedla, mobilná aplikácia, Pandémia, taxislužba
Zdroj: Webnoviny.sk – Firma Uber bola v treťom kvartáli stratová. Viac sa darilo donáške potravín, než preprave osôb © SITA Všetky práva vyhradené.