Firma Avast zatvorí divíziu Jumpshot, ktorá údajne predávala dáta o užívateľoch svojim klientom

Ekonomika Informatika

30.1.2020 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Avast vo štvrtok oznámila zámer ukončiť poskytovanie užívateľských dát svojej divízii Jumpshot. Všetky produkty Avastu budú podľa firmy ďalej fungovať rovnakým spôsobom a užívatelia nezaznamenajú žiadnu zmenu. Avast čelí kritike, že divízii Jumpshot odovzdával údaje o aktivitách užívateľov na internete. Dáta mala divízia následne predávať svojim klientom. Avast ďalej informoval, že začína proces ukončenia činnosti divízie Jumpshot.

„Hlavným poslaním Avastu je chrániť svojich užívateľov na internete a poskytnúť im kontrolu nad ich súkromím,“ uviedol Ondřej Vlček, generálny riaditeľ Avastu. „Akékoľvek praktiky, ktoré ohrozujú dôveru užívateľov, sú pre Avast neakceptovateľné, preto sme čo najrýchlejšie prikročili k procesu ukončenia činnosti Jumpshotu v nadväznosti na pochybnosti niektorých užívateľov o poskytovaní dát Jumpshotu, ktoré nie je v súlade s našim poslaním a zásadami a ako spoločnosť nás definujú,“ dodal Vlček.

Viac ako 70 percent domácností na Slovensku môžu napadnúť hackeri, dôvodom sú slabé heslá.

Počas procesu ukončovania činnosti má spoločnosť Jumpshot v úmysle pokračovať v úhradách poskytovaných produktov a služieb svojim predajcom a dodávateľom v plnej výške a štandardným spôsobom. Spoločnosť Jumpshot bude včas informovať svojich zákazníkov o ukončení dátových služieb.

Viac k témam: antivírus, kybernetická bezpečnosť, počítače
Zdroj: Webnoviny.sk – Firma Avast zatvorí divíziu Jumpshot, ktorá údajne predávala dáta o užívateľoch svojim klientom © SITA Všetky práva vyhradené.