Finančná správa má novú šéfku, minister Heger odvolal Wittenbergerovú

Ekonomika

16.7.2020 (Webnoviny.sk) – Minister financií Eduard Heger (OĽaNO) vo štvrtok vymenoval za prezidentku finančnej správy doterajšiu šéfku daňovej sekcie na rezorte financií Danielu Klučkovú. Tá nahradila doterajšiu prezidentku finančnej správy Lenku Wittenbergerovú, ktorú minister vo štvrtok odvolal. Informoval o tom rezort financií.

Výkladná skriňa v štátnej správe

Daniela Klučková bola do svojho vymenovania generálnou riaditeľkou Sekcie daňovej a colnej na Ministerstve financií SR. V minulosti pracovala ako riaditeľka Daňového úradu Bratislava I a vytvorila aj Daňový úrad pre vybrané daňové subjekty, dnes Daňový úrad pre vybrané hospodárske subjekty, kde taktiež pôsobila ako jeho riaditeľka.

„Pani Klučková a jej tím, ktorých som vyslal na finančnú správu z ministerstva financií, sú skúsení odborníci. Majú odo mňa jasné inštrukcie. Finančná správa sa musí stať výkladnou skriňou v štátnej správe,“ povedal minister financií s tým, že poctiví občania musia mať istotu, že správca daní robí maximum pre naplnenie štátnej pokladnice a tí, ktorí riadne platia dane, musia cítiť, že štát ich má v úcte a dáva im to aj najavo v kvalite služieb a benefitov.

Postihovanie nepoctivých a ústretovosť k poctivým

Klučková po svojom vymenovaní uviedla, že jej cieľom na finančnej správe je identifikovať oblasti, ktoré by bolo potrebné zdokonaliť.

Potvrdila aj ministrove slová o tom, že finančná správa musí postihovať nepoctivých a byť ústretová k poctivým daňovníkom. „Finančná správa musí za každých okolností pomáhať klientom, plniacim si svoje povinnosti, a súčasne nekompromisne zasiahnuť proti akýmkoľvek prejavom nekalého správania sa v daňovej a colnej oblasti,“ tvrdí.

Lenka Wittenbergerová na poste prezidenta finančnej správy nahradila v roku 2018 svojho predchodcu, nominanta Smeru-SD, Františka Imreczeho, ktorý z tejto pozície odišiel po medializovanej kauze s preclievaním čínskeho tovaru. Dovtedy pôsobila šesť rokov ako generálna riaditeľka daňovej sekcie na Finančnom riaditeľstve SR.

Viac k témam: minister financií SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Finančná správa má novú šéfku, minister Heger odvolal Wittenbergerovú © SITA Všetky práva vyhradené.