Facebook predstavil v Indii funkciu na uzamknutie profilov, má pomôcť k ochrane súkromia

Ekonomika Informatika

22.5.2020 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Facebook predstavila v Indii na svojej rovnomennej platforme novú bezpečnostnú funkciu. Vďaka nej môžu používatelia zamknúť svoje účty, aby si ľudia, ktorých nemajú v priateľoch, nemohli pozerať ich príspevky či sťahovať ich profilové fotografie. Informuje o tom portál TechCrunch.

Uzamknutie profilu využíva viacero existujúcich i nových opatrení na ochranu súkromia. Keď si používateľ zamkne svoj profil, ostatní ľudia, ktorí nie sú jeho priatelia, nebudú môcť vidieť jeho fotografie a príspevky, či už staré alebo nové. Rovnako si tiež nebudú môcť priblížiť, zdieľať a stiahnuť jeho profilové a titulné fotografie.

Opatrenie je podľa firmy zamerané najmä na ženy, aby mali viac pod kontrolou ich skúsenosti na Facebooku. „Sme si hlboko vedomí obáv, ktoré majú ľudia v Indii, najmä ženy, o ochrane ich online profilu,“ uviedla v stanovisku zástupkyňa Facebooku pre Indiu Ankhi Das.

Novinka je podľa všetkého rozšírením podobného úsilia Facebooku v Indii z roku 2017, ktoré sa zameralo na boj proti podvodom. Vtedy uviedol funkciu „Ochranca profilovej fotografie„, ktorá znemožňovala priateľom používateľov a osobám mimo zoznam priateľov na sociálnej sieti približovať a zdieľať dané snímky.

Už skôr Facebook funkciu uzamknutia profilu sprístupnil aj v Bangladéši, uviedol pre TechCrunch hovorca firmy.

Viac k témam: Facebook, internet, sociálna sieť
Zdroj: Webnoviny.sk – Facebook predstavil v Indii funkciu na uzamknutie profilov, má pomôcť k ochrane súkromia © SITA Všetky práva vyhradené.