Environmentálne a sociálne problémy sú najväčšími výzvami globálnej komunity, myslí si Brocková

Ekonomika

19.1.2022 (Webnoviny.sk) – Environmentálne a sociálne problémy sú najväčšími výzvami, ktorým čelí globálna komunita. Cieľom Slovenska je preto podporiť zodpovedné a udržateľné investície. Štátna tajomníčka rezortu diplomacie Ingrid Brocková to povedala počas workshopu pre udržateľné investície a prezentáciu slovenských startupov.

Podujatie je súčasťou týždňa globálnych udržateľných cieľov v slovenskom pavilóne na veľtrhu Expo v Dubaji. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR).

Podpora firiem vo vývoji nových technológií

Kľúčovú úlohu v prípade ekologickej a sociálnej udržateľnosti zohrávajú podľa štátnej tajomníčky nielen technologicky vyspelé spoločnosti ponúkajúce udržateľné riešenia, ale aj súkromní a verejní investori.

„Naším cieľom je podporiť firmy vo vývoji nových technológií a rozvoji podnikania orientovaného k udržateľnejšej budúcnosti,“ povedala Brocková.

Vymenili si skúseností z podnikania

Cieľom workshopu, na ktorom sa zúčastnili slovenské inovatívne spoločnosti, ako napríklad Sensoneo, Voltia, SmartHead, Crowdberry, InoCloud a zahraniční investori, bola výmena skúseností z podnikania v oblasti udržateľného rozvoja a prezentácia slovenských inovatívnych spoločností pred auditóriom súkromných a verejných investorov.

„Teším sa, že napriek zložitým podmienkam sme mohli pricestovať so slovenskými podnikateľmi a umožniť im prezentovať sa pred medzinárodným publikom. Napomáhať internacionalizácii slovenských podnikov je jedným z hlavných cieľov ekonomickej diplomacie Slovenska,“ zdôraznila.

Súčasťou programu delegácie SR bola tiež návšteva pavilónu venovanému posilneniu postavenia žien v spoločnosti.

Viac k témam: Ekológia, EXPO Dubaj, Start-up, Udržateľnosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Environmentálne a sociálne problémy sú najväčšími výzvami globálnej komunity, myslí si Brocková © SITA Všetky práva vyhradené.