Ekonomická kríza je väčším nebezpečenstvom ako koronavírus, vyhlásil Bolsonaro

Ekonomika

19.4.2020 (Webnoviny.sk) – V Brazílii v sobotu večer vyšli na cesty motoristi nesúhlasiaci s opatreniami proti šíreniu koronavírusu, ktoré zaviedli guvernéri jednotlivých brazílskych štátov.

Stovky vodičov osobných aj nákladných áut a motorkárov zablokovali cesty a ulice v Riu de Janeiro, Sao Paule aj ďalších brazílskych mestách, trúbili a požadovali uvoľnenie opatrení, zrušenie povinnosti zotrvávať vo svojich domovoch a opätovné naštartovanie ekonomiky.

Viac o téme: Koronavírus 

V Brazílii je podobná situácia ako v Spojených štátoch, kde prezident Donald Trump trvá na čo najrýchlejšom opätovnom naštartovaní ekonomiky a guvernéri niektorých štátov, napríklad newyorský guvernér Andrew Cuomo, mu vzdorujú.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Podobne aj brazílsky prezident Jair Bolsonaro trvá na tom, že ekonomiku je treba čím skôr opätovne spustiť na čo najvyššie obrátky a tvrdí, že ekonomická kríza je väčším nebezpečenstvom ako koronavírus, pričom guvernéri viacerých viacerých štátov s tým nesúhlasia a opatrenia proti šíreniu koronavírusu ponechávajú v platnosti.

Obe krajiny majú spoločné aj to, že protesty proti guvernérom „vzdorujúcich“ štátov otvorene podporuje aj prezident. Prinajmenšom v prípade USA sú tieto protesty zatiaľ predovšetkým v réžii stúpencov krajnej pravice.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, opatrenia, protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Ekonomická kríza je väčším nebezpečenstvom ako koronavírus, vyhlásil Bolsonaro © SITA Všetky práva vyhradené.