Čína sa chce s USA dohodnúť na prvej fáze obchodnej dohody, ale je pripravená aj na odvetu

Ekonomika

22.11.2019 (Webnoviny.sk) – Čína sa chce s USA dohodnúť na prvej fáze obchodnej dohody, ak to ale bude potrebné, je pripravená na odvetu. Vyhlásil to v piatok čínsky prezident Si Ťin-Pching. Čínsky prístup k rokovaniam je „pozitívny“, uviedol na stretnutí s delegáciou amerických podnikateľov.

Vždy sme hovorili, že nechceme začať obchodnú vojnu, ale nebojíme sa… Keď to bude potrebné, budeme sa brániť, veľmi aktívne sa ale usilujeme o to, aby obchodná vojna nebola,“ povedal čínsky prezident. Ako dodal, základom dohody musí byť „vzájomný rešpekt a rovnosť“.

Denník Wall Street Journal vo štvrtok informoval, že čínsky vicepremiér Liou Che pozval zástupcov USA do Pekingu na ďalšie rokovania. Čínske ministerstvo obchodu predtým zdôraznilo, že Peking sa stále usiluje o dohodu, ktorá je v záujme všetkých zúčastnených strán a správy o údajných komplikáciách v rozhovoroch označilo za nepodložené špekulácie.

Viac k témam: obchodná dohoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína sa chce s USA dohodnúť na prvej fáze obchodnej dohody, ale je pripravená aj na odvetu © SITA Všetky práva vyhradené.