Chorvátsky turizmus utrpel počas tohto roka najmenej spomedzi stredomorských krajín

Ekonomika

5.11.2020 (Webnoviny.sk) – Počas januára až júla tohto roka Chorvátsko v rámci stredomorských krajín evidovalo najmenší medziročný pokles počtu domácich a zahraničných turistov a prenocovaní v turistických zariadeniach.

Počet domácich turistov v Chorvátsku bol na úrovni 63 percent rovnakého obdobia vlaňajška a počet zahraničných turistov na úrovni 39,2 percenta. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Výrazne lepší júl

Pokiaľ ide o mesiac júl, výsledky boli výrazne lepšie. Počet domácich chorvátskych turistov bol na úrovni 91,9 percenta rovnakého mesiaca roku 2019 a počet zahraničných turistov na úrovni 65,4 percenta.

Počet prenocovaní v turistických zariadeniach v Chorvátsku za január až júl klesol na 41,1 percenta vlaňajšej úrovne, ale v júli sa znížil menej výrazne, a to na 57,5 percenta minuloročnej úrovne.

Najviac bolo Nemcov

Za obdobie januára až októbra v Chorvátsku trávilo dovolenku takmer 7,6 milióna turistov a počet ich prenocovaní bol viac ako 53,6 milióna, čo bolo na úrovni 50 percent rovnakého obdobia minulého roka.

Najviac turistov bolo z Nemecka, Chorvátska, Slovinska, Poľska, Českej republiky a Rakúska.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Chorvátsky turizmus utrpel počas tohto roka najmenej spomedzi stredomorských krajín © SITA Všetky práva vyhradené.