Celoplošné testovanie odhalilo desiatky infikovaných zamestnancov U. S. Steelu

Ekonomika

2.11.2020 (Webnoviny.sk) – V U. S. Steel Košice (USSK) evidujú momentálne 125 zamestnancov s pozitívnym výsledkom na COVID-19. Cez víkend ich počet stúpol o 56 a vyše 70 sa už do práce vrátilo po preliečení. Informoval o tom hovorca USSK Ján Bača.

„Na verejnom odberovom mieste v areáli U. S. Steel Košice bolo testovaných 1 445 ľudí. Ďalšie miesto bolo len pre vopred registrovaných kľúčových zamestnancov a hlavne pracovníkov nepretržitých prevádzok. Toto platené odberové miesto si firma zabezpečila vďaka spolupráci s Nemocnicou Šaca a využilo ho 1 214 ľudí. V areáli podniku bolo spolu otestovaných 2 659 ľudí,“ uviedol Bača.

Viac o téme: Koronavírus

Ako ďalej informoval, v pondelok ráno nastúpili zamestnanci U. S. Steel Košice podľa plánovaných rozvrhov zmien. Nezaznamenali žiadne problémy, nakoľko zamestnanci využili možnosť testovať sa hlavne v mieste svojho bydliska. Majstri od rána začínajú pracovné zmeny bezpečnostnou päťminútovkou, ktorej súčasťou je aj prezentácia negatívnych testov.

„Chceme týmto poďakovať všetkým zdravotníkom, organizátorom a dobrovoľníkom za to, že naši zamestnanci mohli nastúpiť do práce bez obáv o vlastnú bezpečnosť a zdravie svojich rodín,“ dodal Bača.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Celoplošné testovanie odhalilo desiatky infikovaných zamestnancov U. S. Steelu © SITA Všetky práva vyhradené.