Bratislavský magistrát pomôže majiteľom gastro prevádzok, odpustí im daň za letné terasy

Ekonomika

28.5.2020 (Webnoviny.sk) – Bratislava odpustí podnikateľom 100 percent dane za vonkajšie terasy, nachádzajúce sa na pozemkoch mesta. Bratislavskí poslanci o tom rozhodli na dnešnom zastupiteľstve schválením dodatku k všeobecne záväznému nariadeniu o dani za užívanie verejného priestranstva. Podmienkou odpustenia poplatku je dodržanie podmienok stanovených mestom.

„Ide o neprekročenie plochy zabratého priestranstva prevádzky v roku 2019, pri nových prevádzkach o neprekročenie plochy 12 metrov štvorcových,“ uviedlo mesto a dodalo, že v prípade prekročenia uvedenej plochy sa použije pôvodná sadzba od prvého začatého metra štvorcového.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

„Mesto sa v rámci svojich kompetencií a rozpočtových možností snaží pomôcť podnikateľom na území mesta a podporiť cestovných ruch po ukončení pandémie Covid-19,“ uvádza magistrát a dodáva, že zároveň týmto návrhom nariadenia prispeje k ochrane verejného zdravia tým, že z uzatvorených prevádzok, kde je vyššie riziko šírenia vírusu, presunie návštevníkov reštauračných zariadení na otvorené plochy.

Terasy prevádzok na pozemkoch Starého Mesta získajú úľavu 50-percent z dane za užívanie verejného priestranstva.

Na minulotýždňovom zastupiteľstve o tom rozhodli staromestskí poslanci. Mestská časť argumentuje tým, že väčšiu finančnú úľavu si nemôže dovoliť.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, letné terasy, podnikatelia, verejné priestranstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavský magistrát pomôže majiteľom gastro prevádzok, odpustí im daň za letné terasy © SITA Všetky práva vyhradené.