Banka Goldman Sachs zhoršila prognózu rastu ekonomiky Číny, niektoré fabriky zostali bez elektriny

Ekonomika

28.9.2021 (Webnoviny.sk) – Americká spoločnosť Goldman Sachs ako ďalšia z bankových gigantov zredukovala svoju prognózu ekonomického rastu Číny.

Nedostatočné dodávky energií v dôsledku snahy o ochranu životného prostredia a rastúcich cien totiž spôsobili, že niektoré závody zostali bez elektriny. Informuje o tom portál bbc.com.

Banka odhaduje, že sa to dotklo až 44 percent čínskej priemyselnej aktivity. Goldman Sachs preto teraz predpovedá, že druhá najväčšia ekonomika na svete v tomto roku vzrastie o 7,8 percenta. Pôvodne prognózovala, že jej rast bude na úrovni 8,2 percenta.

Japonský finančný gigant Nomura, americká investičná banka Morgan Stanley a spoločnosť China International Capital Corporation tiež buď zhoršili prognózy rastu čínskeho hospodárstva alebo upozornili, že ekonomický rast krajiny bude nižší v dôsledku narušenia dodávok elektriny.

Viac k témam: ekonomický rast, hospodársky rast
Zdroj: Webnoviny.sk – Banka Goldman Sachs zhoršila prognózu rastu ekonomiky Číny, niektoré fabriky zostali bez elektriny © SITA Všetky práva vyhradené.