Baníci z Hornej Nitry môžu získať prácu, povedal Matovič po návšteve závodu v Prievidzi (video)

Ekonomika

25.8.2020 (Webnoviny.sk) – Sociálnu zodpovednosť firmy Brose nielen počas pandémie koronavírusu ocenil pri utorkovej návšteve prievidzského závodu na výrobu automobilových komponentov predseda vlády SR Igor Matovič.

Vyjadril tiež potešenie z toho, že firma je pripravená ponúknuť prácu baníkom, ktorí o ňu prichádzajú pri plánovanom útlme ťažby uhlia na hornej Nitre.

Firma zamestnáva viac ako tisíc ľudí

„Firma Brose je príkladom investora, ktorý prichádza na Slovensko nie s tým, aby zamestnal ľudí za nízku plácu, ako to bolo dávnejšie, ale s veľmi silnou sociálnou zodpovednosťou a víziou priniesť na Slovensko výskum a vývoj jednotlivých produktov, ktoré následne vyrába,“ uviedol Matovič.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ako ďalej poznamenal slovenský premiér, vo firme zamestnávajúcej viac ako tisíc ľudí si už našli miesto aj bývalí baníci.

„V rozhovoroch s vedením firmy sme hovorili aj na túto tému. Firma plánuje zamestnať tých, ktorí budú chcieť a budú mať aj záujem pracovať v tomto kolektíve. Som rád, že firma má otvorenú náruč voči baníkom, ktorí si budú v čase útlmu ťažby uhlia hľadať novú prácu,“ povedal Matovič.

Potvrdili plány na rozširovanie spoločnosti

Konateľ spoločnosti Axel Mallener potvrdil pôvodné plány na rozširovanie spoločnosti. „Aktuálne vrcholí tretia fáza budovania závodu a máme v pláne aj štvrtú a piatu fázu. Počas pandémie koronavírusu sme aj my pocítili rapídne zníženie obratu, ale spoločne s podporou štátu sme situáciu zvládli a nemuseli sme prepúšťať,“ skonštatoval Mallener.

S premiérom sa Mallener zhodol v otázke potreby skvalitnenia cestnej infraštruktúry na hornej Nitre. „Za posledné roky tu bol úplný chaos vo výstavbe cestnej siete, stavala sa podľa toho, odkiaľ ktorý politik pochádzal. Preto sme dali vypracovať prioritizáciu výstavby cestnej siete. Keď ju ministerstvo dopravy poskytne, zverejníme ju, a potom podľa nej budeme stavať aj cesty,“ reagoval Matovič.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Baníci z Hornej Nitry môžu získať prácu, povedal Matovič po návšteve závodu v Prievidzi (video) © SITA Všetky práva vyhradené.