Automobilka General Motors sa otriasla z pandémie a za tretí štvrťrok vykázala vysoký zisk

Automobilový priemyseľ Ekonomika

6.11.2020 (Webnoviny.sk) – Americká automobilka General Motors za tretí kvartál vykázala vysoký zisk v sume 4 miliardy dolárov po tom, ako po vypuknutí pandémie koronavírusu peniaze strácala.

Upraveným ziskom na akciu na úrovni 2,83 dolára výrobca áut pohodlne prekonal očakávania Wall Street, že zisk na tomto základe bude 1,43 dolára.

Tržby automobilky vo výške 35,5 miliardy dolárov tiež prekonali väčšinu očakávaní. General Motors sa do zisku dostal po strate 806 miliónov dolárov v druhom štvrťroku.

Detroitská automobilka sa tak pripojila k väčšine globálnych výrobcov áut, ktorí za júl až september vykázali lepšie ako očakávané výsledky, keďže predaj po celom svete sa začal oživovať, predovšetkým v Číne.

Predaj General Motors na čínskom trhu v treťom kvartáli stúpol o 12 percent. Na americkom trhu, ktorý je pre GM najziskovejší, predaj počas júla až septembra v porovnaní s tretím štvrťrokom minulého roka oslabil o 9,9 percenta, ale napriek tomu išlo o dramatické zlepšenie po 34-percentnom poklese v druhom kvartáli.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka General Motors sa otriasla z pandémie a za tretí štvrťrok vykázala vysoký zisk © SITA Všetky práva vyhradené.