Automobilka Ford vytvorí tisíce pracovných miest, investuje aj do závodu na výrobu nákladiakov

Automobilový priemyseľ Ekonomika

18.12.2019 (Webnoviny.sk) – Americká automobilka Ford Motor Co vytvorí 3-tisíc pracovných miest v regióne Detroitu a na investície vynaloží 1,45 mld. USD v súvislosti s produkciou nových pickupov, vozidiel SUV a elektrických a autonómnych áut.

Firma informovala, že zhruba 750 mil. USD investuje do závodu v predmestí Detroit Wayne, kde počas najbližších rokoch vytvorí 2 700 pracovných pozícií. Ďalších 700 mil. USD automobilka investuje do závodu Dearborn na výrobu nákladných áut, kde pribudne 300 pracovných miest.

Prijímanie nových zamestnancov pre Ford sa začne na budúci rok, pričom priemerný ročný plat má byť v sume približne 61 tisíc USD. Vysoké investície výrobcu áut prichádzajú v čase, keď predaj nových áut na americkom trhu kulminoval a zdá sa, že sa stabilizuje na úrovni zhruba 17 mil. automobilov ročne.

Ford však musí investovať do nových produktov v snahe zvýšiť svoj trhový podiel a pripraviť sa na presun k výrobe áut na nové zdroje pohonu a autonómnych vozidiel.

(1 EUR = 1,1162 USD)

Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka Ford vytvorí tisíce pracovných miest, investuje aj do závodu na výrobu nákladiakov © SITA Všetky práva vyhradené.