Spoločnosť Zoom zmenila svoj názor, napokon poskytne koncové šifrovanie všetkým používateľom

Aplikácie Veda a technika

18.6.2020 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Zoom sa rozhodla poskytnúť od júla koncové šifrovanie pre všetky účty. Nedávno pritom zamýšľala nepridať koncové šifrovanie pre bezplatné účty s tým, že takto nechá otvorené dvere na spoluprácu s bezpečnostnými zložkami.

„Chceme spolupracovať s FBI a miestnymi úradmi v prípade, že ľudia budú zneužívať Zoom na nesprávne účely,“ povedal pred časom výkonný riaditeľ firmy Eric Yuan.

V stredu však uviedol, že zmenili svoj názor po dialógu s organizáciami pre ochranu občianskych slobôd, obhajcami bezpečnosti detí, odborníkmi na šifrovanie, vládnymi predstaviteľmi a používateľmi služby.

Zvýšenie využívania Zoomu cez pandémiu

Využitie Zoomu vzrástlo v čase pandémie koronavírusu, keďže milióny ľudí zostali pracovať z domu. V súčasnosti službu denne využíva približne 300 miliónov používateľov, pričom v decembri ich bolo 10 miliónov.

Vyskytli sa však aj bezpečnostné problémy, na ktoré firma reagovala pridaním nových opatrení.

Prihlásenie pomocou telefónneho čísla

V rámci nich bude Zoom vyžadovať od majiteľov bezplatných účtov, aby sa prihlásili pomocou telefónneho čísla, pričom dostanú jednorázovú textovú overovaciu správu.

Počas virtuálnych stretnutí budú môcť hostitelia manuálne zapnúť alebo vypnúť koncové šifrovanie.

Viac k témam: Koronavírus, Pandémia, videohovory, zoom
Zdroj: Webnoviny.sk – Spoločnosť Zoom zmenila svoj názor, napokon poskytne koncové šifrovanie všetkým používateľom © SITA Všetky práva vyhradené.