Pinterest čelí škandálu pre diskrimináciu, ženy na vyšších postoch má odsúvať na vedľajšiu koľaj

Aplikácie Veda a technika

13.8.2020 (Webnoviny.sk) – Sociálna sieť Pinterest čelí ďalšiemu obvineniu z diskriminácie. Bývalá prevádzková riaditeľka spoločnosti Francoise Brougher najnovšie uviedla, že ju vyhodili po tom, ako otvorene hovorila o stúpajúcej diskriminácii a prejavoch mizogýnie.

Manažérky údajne odsúvajú na okraj

V utorok podala žalobu, v ktorej tvrdí, že ju „odsúvali“ a „vylučovali“ z dôležitých rozhodnutí s tým, „aby to nechala na mužov“. Na svojom poste bola dva roky, pričom ju podľa vlastných slov vyhodili v apríli pre nesúhlas s ponižujúcim a sexistickým zaobchádzaním.

Brougher vyhlásila, že manažérky Pinterestu na vysokých pozíciách odsúvajú na okraj. „Podľa Pinterestu mi nedali výpoveď za moje výsledky, ale za to, že som nespolupracovala. Som presvedčená, že ma vyhodili za to, že som hovorila o stúpajúcej diskriminácií, nepriateľskom pracovnom prostredí a mizogýnii v Pintereste,“ vyhlásila Brougher.

Z rodovej diskriminácie obvinili viaceré firmy

Hovorca firmy, ktorej publikum tvoria zo 70 percent ženy, preveruje sťažnosť. Dodal, že spoločnosť presadzuje kultúru na „začlenenie a podporu všetkých zamestnancov“. „Naši zamestnanci sú pre nás nesmierne dôležití a všetky obavy, na ktoré nás upozorňujú, berieme vážne,“ uzavrel hovorca.

Dve bývalé zamestnankyne tmavej pleti v júni vyhlásili, že vo firme zažili rasovú diskrimináciu a odvetné opatrenia po tom, ako sa sťažovali na nespravodlivé odmeňovanie v práci. Z rodovej diskriminácie v minulosti obvinili aj Facebook, Twitter či Uber.

Viac k témam: diskriminácia, Pinterest
Zdroj: Webnoviny.sk – Pinterest čelí škandálu pre diskrimináciu, ženy na vyšších postoch má odsúvať na vedľajšiu koľaj © SITA Všetky práva vyhradené.