Google investuje miliardy do digitálneho hospodárstva Indie, ďalším miliónom dolárov podporí vzdelávanie

Aplikácie Veda a technika

13.7.2020 (Webnoviny.sk) – Americký technologický gigant Google investuje 10 miliárd dolárov (v prepočte takmer 8,87 miliardy eur) na pomoc Indii pri prechode na digitálne hospodárstvo počas nadchádzajúcich piatich až siedmich rokov.

Zástupca spoločnosti Sundar Pichai v pondelok uviedol, že projekt sa zameria na produkty, ktoré sú relevantné pre potreby Indie na posilnenie obchodov súvisiacich s digitálnou premenou.

„Naším cieľom nie je len to, aby India ťažila z ďalšej vlny inovácií, ale aby ju aj viedla,“ dodal.

Google podporí aj digitálne vzdelávanie

Google takisto oznámil, že investuje milión dolárov (približne 887-tisíc eur) na podporu digitálneho vzdelávania v Indii.

Peniaze umožnia jednému miliónu učiteľov v 22-tisíc školách po celej krajine využívať služby Googlu, ktoré uľahčujú online vzdelávanie.

Digitalizácia krajiny je prioritou

Indický premiér Narendra Modi považuje digitalizáciu krajiny za prioritu. Verí, že vysokorýchlostný internet umožní vytváranie softvéru a iných technologických produktov, ktoré pomôžu zvýšiť životný štandard v krajine, kde je stále veľa obyvateľov chudobných.

Modi má na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter takmer 60 miliónov sledovateľov.

Politik na Twitteri napísal, že on a Pichai sa rozprávali o širokom spektre tém, „najmä o využití technologickej sily na transformáciu životov indických poľnohospodárov, mladých ľudí a podnikateľov“.

Viac k témam: digitalizácia, finančná pomoc, internet, vzdelávanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Google investuje miliardy do digitálneho hospodárstva Indie, ďalším miliónom dolárov podporí vzdelávanie © SITA Všetky práva vyhradené.