Vodič električky odpadol počas jazdy, v rútiacom sa vozidle vypukla panika

Správy Svet

23.12.2019 (Webnoviny.sk) – V nemeckom Bonne cez víkend odpadol počas jazdy vodič električky a vozidlo, ktoré sa neovládateľne rútilo ďalej, museli svojpomocne zastaviť cestujúci. V dopravnom prostriedku vypukla panika, keď električka nezastavila na viacerých zastávkach za sebou a namiesto toho bez ohľadu na dopravné značenie a situáciu pokračovala stále ďalej.

Po tom, čo sa zistilo, že nefunguje ani záchranná brzda, viacero cestujúcich vytočilo núdzovú linku, kde im poradili ďalší postup. Na základe inštrukcií potom pasažieri rozbili okno do kabínky vodiča a električku sa im podarilo zastaviť.

Štyridsaťsedemročného vodiča odviezli do nemocnice, kde sa neskôr prebral, a medzičasom ho už aj prepustili. Nie je jasné, z akého dôvodu odpadol.

Ako následne uistil cestujúcich mestský dopravný podnik, záchranná brzda nebola pokazená. Problém bol v tom, že záchranná brzda vozidlo nezastavuje sama od seba, ale odošle signál vodičovi, ktorý sa na základe posúdenia situácie rozhodne, či vozidlo zastaví, alebo nie, čo v tomto prípade nebolo možné.

Viac k témam: električka
Zdroj: Webnoviny.sk – Vodič električky odpadol počas jazdy, v rútiacom sa vozidle vypukla panika © SITA Všetky práva vyhradené.