V Taliansku si pripomenuli prvú obeť koronavírusu, odvtedy v krajine pandémii podľahlo 95-tisíc ľudí

Správy Svet

21.2.2021 (Webnoviny.sk) – Taliansko si v nedeľu pripomenulo prvú obeť pandémie koronavírusu. Ochoreniu Covid-19 v regióne Benátsko 21. februára 2020 podľahol 70-ročný muž. V Európe zasiahla pandémia koronavírusu v prvej fáze práve mestá na severe Talianska.

V krajine si dosiaľ vyžiadala asi 95-tisíc životov, čo je v Európe druhá najhoršia bilancia po Veľkej Británii. Experti podľa agentúry AP predpokladajú, že vzhľadom na preťaženosť zdravotníckeho systému sa mnohé ďalšie obete nepodarilo zachytiť.

Viac o téme: Koronavírus

Prvá vlna pandémie sa minulý rok na jar v zásade obmedzila na severné regióny. Na jeseň sa už prehnala celou krajinou. Počet nových infekcií zostáva príliš vysoký napriek početným opatreniam na obmedzenie mobility.

Počas lockdownu platia veľmi prísne obmedzenia ciest medzi regiónmi, v niektorých prípadoch aj susediacimi mestami. Posilňovne, divadlá a kiná sú zatvorené, reštaurácie fungujú v skrátenom režime. Celoštátne navyše platí zákaz vychádzania od 22:00 do 5:00.

Viac k témam: Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Taliansku, obete, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – V Taliansku si pripomenuli prvú obeť koronavírusu, odvtedy v krajine pandémii podľahlo 95-tisíc ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.