Útok na väznicu v Olenivke bol podľa americkej veľvyslankyne v Kyjeve nehanebný

Správy Svet

31.7.2022 (Webnoviny.sk) – Útok na väznicu v obci Olenivka na Ruskom kontrolovanom území Donecka, kde pri piatkovom výbuchu zomreli desiatky ukrajinských zajatcov, americká veľvyslankyňa na Ukrajine Bridget Brinková v nedeľu označila za „nehanebný“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rovnaké podľa nej je barbarské zaobchádzanie ruských síl s ukrajinskými zajatcami. „Naďalej budeme presadzovať trestnú zodpovednosť a poskytovať Ukrajine to, čo potrebuje, aby sa bránila pred hroznou agresiou zo strany Moskvy,“ napísala veľvyslankyňa na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Informuje o tom web The Guardian.

Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK) ešte nedostal povolenie na návštevu väznice v obci Olenivka. „Rodiny musia dostať rýchle správy a odpovede, čo sa stalo ich blízkym,“ uviedol MVČK vo vyhlásení. „Avšak nie je rolou alebo mandátom MVČK uskutočňovať vyšetrovania údajných vojnových zločinov,“ dodala organizácia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Rusko v nedeľu uviedlo, že pozvalo expertov OSN a Červeného kríža na preskúmanie úmrtí zajatcov v Olenivke. Informuje o tom portál news.sky.com.

Viac k témam: Olenivka, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Útok na väznicu v Olenivke bol podľa americkej veľvyslankyne v Kyjeve nehanebný © SITA Všetky práva vyhradené.