„Sused“ okradol dôverčivú dôchodkyňu o stovky eur, peniaze vybrali z bankomatu

Slovensko Správy

23.9.2020 (Webnoviny.sk) – Na svoju dôverčivosť doplatila ďalšia seniorka. Neznámy muž sa zastavil pri 83-ročnej dôchodkyni, ktorá stála na zastávke MHD na Hanáckej ulici v Bratislave.

Ako informovala bratislavská krajská polícia, vydával sa za jej suseda a ponúkol jej odvoz.  Žena nastúpila do auta a muž jej začal ponúkať rôzne voňavky a bandáže, za ktoré požadoval 20 eur. Toľko peňazí pri sebe nemala a tak ju šofér ochotne odviezol až k bankomatu.

“Počas toho, ako žena vyberala peniaze z bankomatu ju zmiatol a opätovne vyzval k zadaniu PIN kódu. Následne ju zaviezol na ňou požadované miesto,” uviedla polícia.

Dôchodkyňa mala z celej situácie zlý pocit, a tak zašla do pobočky svojej banky, kde jej oznámili, že v ten deň jej z účtu odišlo 1 000 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre podvod. Páchateľovi v takomto prípade hrozí trest na tri roky až 10 rokov.

Viac k témam: dôchodcovia, krádež, podvod
Zdroj: Webnoviny.sk – „Sused“ okradol dôverčivú dôchodkyňu o stovky eur, peniaze vybrali z bankomatu © SITA Všetky práva vyhradené.