Stovky turistov uviaznutých v Nepále vyzdvihol záchranný let, Nemci vyjednali otvorenie letiska

Správy Svet

27.3.2020 (Webnoviny.sk) – Nemecká vláda sprostredkovala záchranný let, ktorý z Nepálu privezie naspäť do krajiny stovky turistov. Na palube charterového letu spoločnosti Qatar Airways, ktorý v piatok vzlietol z medzinárodného letiska Tribhuvan v Káthmandu, je 305 osôb, uviedol zástupca letiska Deo Čandra Lal Karna.

Viac o téme: Koronavírus

Podľa predstaviteľa pre prisťahovalectvo Sagara Ačarju väčšina z pasažierov sú nemeckí občania alebo sú s krajinou nejak spriaznení.

Nepál je od začiatku týždňa uzavretý, aby zabránil šíreniu nového koronavírusu. V krajine zastavili všetku leteckú aj cestnú dopravu a zavreli podniky a vládne úrady. V dôsledku preventívnych opatrení v Nepále, ktorý na jar láka najmä horolezcov, uviazlo pravdepodobne do 10-tisíc turistov.

Medzinárodné letisko bolo v piatok otvorené len pre spomínaný let, ktorý do Nepálu nepriviezol žiadnych pasažierov, píše agentúra AP. V Nepále majú len tri potvrdené prípady nákazy novým koronavírusom. Jeden z pacientov sa už pritom uzdravil.

Viac k témam: Koronavírus, turisti
Zdroj: Webnoviny.sk – Stovky turistov uviaznutých v Nepále vyzdvihol záchranný let, Nemci vyjednali otvorenie letiska © SITA Všetky práva vyhradené.