Šíri sa hoax, že Matovič sa aj s rodinou pripravuje na odchod z krajiny

Slovensko Správy

26.10.2020 (Webnoviny.sk) – Polícia upozorňuje na hoax o odovzdaní Slovenska do rúk Severoatlantickej aliancie (NATO) pod rúškom vykonávania celoplošného testovania, ktorý sa šíri na sociálnych sieťach.

Na sociálnej sieti to uviedla stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR. Autor statusu uvádza, že ide o plán predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý sa aj s rodinou pripravuje na odchod z krajiny.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Nejde pritom o jediný hoax podobného charakteru. „Zaznamenali sme viacero samostatných statusov, ktoré sa vracajú k obľúbenej téme – k presunu armád cudzích vojsk cez územie SR, čo si vždy spájajú s okupáciou či krádežou nášho štátu. Najnovšie k tomu konšpirátori dodali šmrnc Covidu, ktorý začali považovať za jeden z nástrojov, vďaka ktorému nám cudzie vojská ‚unesú‘ štát,” uviedla polícia na sociálnej sieti.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní sa však podobné statusy o odovzdaní krajiny do rúk cudzích mocností či okupácií Slovenska cudzími vojskami zatiaľ masovo nešíria.

Viac k témam: hoax, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Šíri sa hoax, že Matovič sa aj s rodinou pripravuje na odchod z krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.