Ruskí velitelia na Ukrajine trestajú porušenie disciplíny zadržiavaním vojakov v dierach v zemi, tvrdia Briti

Správy Svet

30.4.2023 (SITA.sk) – Ruskí velitelia na Ukrajine začali nedávno trestať „porušenie disciplíny“ tým, že vojakov zadržiavajú v takzvaných „zindanoch“ alebo „improvizovaných celách pozostávajúcich z dier v zemi prikrytých kovovou mriežkou“. V najnovšej správe to uviedlo britské ministerstvo obrany.

„Viaceré nedávne správy od ruského personálu poskytujú podobné informácie o umiestnení v zindanoch za priestupky vrátane opilstva a pokusu o ukončenie zmluvy,“ uviedlo ministerstvo.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa Britov sa v prvých mesiacoch vojny mnohí ruskí velitelia „pomerne zľahka dotkli presadzovania disciplíny“ a umožnili tým, ktorí odmietli bojovať, vrátiť sa potichu domov.

Od jesene minulého roka však začalo ruské velenie presadzovať nadmerne drsné a prísne iniciatívy na zlepšenie disciplíny v armáde. To sa vystupňovalo začiatkom tohto roka, keď ruský vodca Vladimir Putin vymenoval za veliteľa okupačných síl na Ukrajine Valerija Gerasimova.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, zindany
Zdroj: SITA.sk – Ruskí velitelia na Ukrajine trestajú porušenie disciplíny zadržiavaním vojakov v dierach v zemi, tvrdia Briti © SITA Všetky práva vyhradené.