Rusi vo vojne proti Ukrajine strácajú iniciatívu, musia reagovať aj na partizánske útoky

Správy Svet

31.5.2023 (SITA.sk) – Rusko od začiatku mája vo svojej vojne proti Ukrajine čoraz viac stráca iniciatívu a reaguje na akcie Kyjeva namiesto aktívneho napredovania k svojim vlastným vojenským cieľom. V správe o vývoji vojny to uviedlo britské ministerstvo obrany. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rusko za uplynulý mesiac podniklo 20 nočných útokov raketami a dronmi proti cieľom hlboko na ukrajinskom území, uviedol britský rezort obrany. Dodal však, že Moskva mala „malý úspech“ pri dosahovaní svojich pravdepodobných zámerov, a to ochromení zlepšenej protivzdušnej obrany Ukrajiny a ničení ukrajinských formácií pre protiofenzívu.

Podľa najnovšej aktualizácie správy britského ministerstva obrany o vojne na Ukrajine muselo Rusko preskupiť svoje bezpečnostné sily, aby reagovalo na partizánske útoky na svojom západnom území. Ruský dobrovoľnícky zbor, ktorý bojuje na ukrajinskej strane, tvrdí, že jeho príslušníci za uplynulé dva týždne trikrát vstúpili na územie Ruska.

Ruský dobrovoľnícky zbor a podobná skupina Légia sloboda Ruska 22. mája vyhlásili, že prešli na územie ruskej Belgorodskej oblasti a obsadili pohraničné dediny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Rusi vo vojne proti Ukrajine strácajú iniciatívu, musia reagovať aj na partizánske útoky © SITA Všetky práva vyhradené.