Rusi majú po výbuchoch na Kryme problém prepravovať vojenské vybavenie a muníciu, hlavne rakety Kalibr

Správy Svet

31.3.2023 (SITA.sk) – Nedávne výbuchy v meste Džankoj na okupovanom ukrajinskom polostrove Krym obmedzili schopnosť Ruska prepravovať vojenské vybavenie a muníciu, predovšetkým rakety Kalibr.

Referuje o tom web Kyiv Independent s odvolaním sa na hovorkyňu ukrajinskej armády na juhu krajiny Nataliu Humeňukovú.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Explózia v Džankoji z 20. marca zničila ruské riadené strely Kalibr vo chvíli, keď ich prepravovali po železnici. Ruské okupačné úrady na Kryme tvrdili, že útok uskutočnilo bezpilotné lietadlo.

„Naďalej sa snažia (obnoviť železničné spojenie), práce stále pokračujú, ale plnohodnotné železničné spojenie, ktoré by im umožnilo premiestňovať ťažkú techniku, sa zatiaľ nepodarilo obnoviť,“ povedala Humeňuková v národnej televízii.

Ruské jednotky pravidelne používajú spomenutý druh rakiet na útoky proti Ukrajine. Rakety Kalibr môžu podľa ukrajinskej rozviedky zasiahnuť pozemný cieľ vzdialený viac ako 2500 kilometrov a námorný cieľ zo vzdialenosti viac ako 375 kilometrov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi majú po výbuchoch na Kryme problém prepravovať vojenské vybavenie a muníciu, hlavne rakety Kalibr © SITA Všetky práva vyhradené.