Prípad lodného kapitána sa vracia na súd, Holanďan mal priateľku biť do hlavy a neskôr podpáliť

Slovensko Správy

29.1.2020 (Webnoviny.sk) – Kauza holandského lodného kapitána Gerrita Jana K. obžalovaného z vraždy priateľky Simony sa vracia na prvostupňový súd. Krajský súd v Bratislave totiž zrušil verdikt z roku 2016, ktorým Okresný súd Bratislava I odsúdil obžalovaného na 22 rokov väzenia.

Krajský súd v Bratislave dňa 29. januára na neverejnom zasadnutí senátu zrušil napadnutý rozsudok Okresného súdu Bratislava I v celom rozsahu a vec mu vrátil, aby znovu konal a rozhodol. Odvolací senát tak rozhodol z dôvodu nedostatočne zisteného skutkového stavu veci, ako aj z ďalších dôvodov. Podrobné odôvodnenie bude v písomnom vyhotovení rozhodnutia,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Doplnil, že rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Incident sa odohral v roku 2014 v byte na Obchodnej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby Gerrit Jan K. 25-ročnú Simonu najskôr udieral do hlavy a neskôr aj podpálil. Prvostupňový súd okrem trestu odňatia slobody uložil obžalovanému aj povinnosť zaplatiť pozostalým odškodné 100-tisíc eur. Obžalovaný bol pôvodne stíhaný väzobne, neskôr sa pre procesnú chybu dostal na slobodu. Na vyhlásení rozsudku nebol prítomný.

Viac k témam: súd
Zdroj: Webnoviny.sk – Prípad lodného kapitána sa vracia na súd, Holanďan mal priateľku biť do hlavy a neskôr podpáliť © SITA Všetky práva vyhradené.