Mladík podpálil autá na sídlisku, nešlo o jediný jeho podpaľačský čin (foto)

Slovensko Správy

13.7.2020 (Webnoviny.sk) – Dve autá horeli v pondelok nadránom na košickom sídlisku Dargovských hrdinov. Podpaľač skončil v rukách polície. Na rováši má však aj iný požiar. Privolané hliadky vyštartovali na miesto okolo 3.00 hod.

Páchateľa zadržali krátko nato v nočných uliciach. Ako informovala košická krajská polícia, hliadka PMJ si všimla na Hlinkovej ulici mladíka, ktorý sa dal na útek, keď zbadal policajné vozidlo.

Policajti ho dobehli a po niekoľkých pokusoch vyhovoriť sa, sa 19-ročný Košičan k činu priznal. Opísal, ako auto polial benzínom a podpálil.

Priznal aj to, kam vyhodil zapaľovač a rukavice, ktoré pri čine použil. Mladík sa nakoniec priznal aj k tomu, že na rovnakej ulici podpálil vozidlo zn. Škoda aj pred dvoma týždňami. V oboch prípadoch je začaté trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. Pri nočnom požiari vznikla majiteľom škoda vo výške 19 500 eur.

Viac k témam: podpaľač, podpálené autá, požiar auta, trestné stíhanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Mladík podpálil autá na sídlisku, nešlo o jediný jeho podpaľačský čin (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.